ponedeljek, november 27, 2006

Prepozno, gospod Janša!

Temačno je bilo vaše obličje, gospod premier. Hudo, res, ko človek niti sredi noči nima miru pred kamerami. Na koncu pa še to zborovsko dretje sredi vaše volivne trdnjave in v vaši prisotnosti: Prasice!

Volivci so res ena nehvaležna žvižgajoča svojat, kajne? Nič čudnega, da vam ni bilo do izjav. Sploh, ker so po vašem mnenju tako in tako krivi mediji. Ali pa ste že spremenili svoje stališče s tem v zvezi?

Precej slaba in draga je postala vaša najmanj slaba in cenejša rešitev, gospod Janša! V noči s sobote na nedeljo poslušati razjarjene rojake in prepričevati neubogljive Rome ni ravno prijaznejši način, kako preživeti konec tedna. Kdo bi si mislil, vi, predsednik vlade, tako rekoč ponočujete z Dolenjci in Cigani, na koncu pa še tega ne veste, kdo od njih je bolj naporen.

Toliko truda za nič, gospod premier! Ste bili pač prepozni. Če ste že hoteli ponočevati z njimi, enimi in drugimi, bi to morali storiti tisto noč, ko ste odobrili – molče ali dejavno, vseeno – deportacijo Strojanovih v Postojno.

A vendarle, lepo od vas, da ste primer romske družine minulo noč javno povzdignili v zadevo, s katero se osebno ukvarjate. Tako ne bo več nesporazumov, volivcem je jasno: ne Mate ne Zver ne Podobnik ne Virant – vi osebno ste odslej odgovorni za vse, kar se bo še zgodilo. S pozivi k strpnosti si ne morete olajšati te odgovornosti. Vi ne, kajti vi ste krivi za to, da se zdi Slovenija po pičlem mesecu od vaše najmanj slabe in cenejše rešitve kot rezervat rasistov. Kar še vedno nočem verjeti, da je.

Prepozno ste se spomnili na strpnost, gospod Janša! Od vaše najmanj slabe in cenejše rešitve ni ostalo nič. Za nikogar! Ne za Strojanove, ne za državo in ne za vas. To, da ni ostalo nič za vas, me, priznam, ne moti.


Ni komentarjev: