sreda, november 29, 2006

Odstopite, gospod Možina!

S to izjavo, gospod Jože Možina, se pa ne morete izmazati! Da se je "zaradi nespoštovanja pravil enega od trojice gostov" sinočnja Piramida razvijala v nedopustno smer, je strahopetno in poniglavo sprenevedanje, gospod direktor javne hiše.

Kot strahopetnega poniglavca vas, gospod direktor, razkriva sama voditeljica oddaje v komentarju incidenta, ki se je menda zgodil po oddaji. Če je korektno prenesen, je pozornosti vreden tale njen stavek, dobro si ga preberite: … "Nič hujšega se ni zgodilo. Jelinčič je pač na svoj znan način v oddaji govoril zoper Rome, kar je enega ujezilo." … Ta stavek dokazuje, da ste vsi odgovorni v javni hiši dobro vedeli, koga vabite in kako bo govoril. Kljub temu oziroma prav zato ste to storili, torej ga povabili. Voditeljici oddaje gre v njeni kratkovidni ambicioznosti in hlepenju po slavi nemara "le" za gledanost, čeprav za ceno poskusa medijskega umora določene etnične skupine. Voditeljica oddaje, ki ima nad seboj urednika, je v bistvu nepomembna.

Zanjo sta odgovorna vidva, direktor in urednik. Vidva bi ji morala razložiti, če je bilo vabilo njena ideja, zakaj ga ne more povabiti. Vam, gospod direktor Možina, in resornemu uredniku, ki ste ga vi nastavili, ne bi smelo iti samo za gledanost. Vi, gospod Možina, bi se morali zavedati, da ste direktor javne hiše, ki ne sme sodelovati pri razpihovanju šovinizma. Zaradi številnih razlogov, ki vam jih ne bom našteval (od ustave do aktov vaše javne hiše). Spominjam pa vas, gospod direktor, na petkov poziv treh predsednikov (države, parlamenta in vlade) k strpnosti. Za vas, gospod direktor javne hiše, je takšen poziv zakon! Kot tudi podoben poziv predsednika vlade v ponedeljkovih Odmevih.
Gospod Možina, vi ste vedeli, kdo je povabljen v oddajo. Vaša javna hiša je na to gledalce vsiljivo opozarjala nekaj dni pred oddajo. Vi, direktor Možina, ne morete obžalovati nespoštovanja pravil oddaje, vi se ne morete skrivati za hrbtom notorično šovinističenga poslanca. In da vam ne bi padlo na misel, gospod Možina, odstaviti ali kakor koli drugače zvaliti krivdo na voditeljico oddaje ali njenega resornega urednika!

Vi sami, Jože Možina, direktor javne hiše, ste tisti, ki mora iti! Odstopite, gospod Možina!

Ni komentarjev: