ponedeljek, november 20, 2006

Bravo, le eno samo truplo še manjka!

Poziv po krvavem martinovem koncu tedna je padel na ploden asfalt. Pet mrtvih v borih treh dneh. Super! Do lanskega dosežka manjka samo še eno truplo.

Izvirnosti tudi ta konec tedna ni manjkalo: dva sta se šla celo utopit. Ni slabo, tako je treba, kadar gre za nohte, ko je treba povečati število mrtvecev na slovenskih cestah! Zdaj smo pri 232, lani ob tem času smo bili pri 233.

Da to ni pietetno do ponesrečenih, do njihovih svojcev in prijateljev, sem se vprašal že zadnjič? Še vedno se strinjam, res ni. In ponavljam še nekaj. Trpnik kot olajševalna okoliščina mi gre na živce: se je zgodila (nesreča). Ni se zgodila, nekdo je bil dejaven. Zgodi se potres. Temu se reče naravna nesreča. Če bi se strinjal s trpnikom, bi bile razmazani, razkosani, razmesarjeni in utopljeni človeški ostanki na slovenskih cestah in ob njih posledica naravnih nesreč. Pa niso.

Dajmo še malo, skozi rdečo, čez neprekinjeno, v škarje, 90 skozi naselje … Eno samo truplo še manjka, z dvema pa bo lanski dosežek že padel!

Ni komentarjev: