četrtek, december 14, 2006

Rupel v spopadu z uravnoteženimi mediji

Večer, RTVS in Delo že tretji dan uravnoteženo molčijo. Minister za spore s sosednjimi državami, urejanje tiskovin in pisanje sobotnih prostih spisov se je znašel v nenapovedanem spopadu s koalicijo voljnih, ki še vilenske izjave ni podpisala.

Sem gledal preveč vesternov, da bi bil tiho, ko se trije z molkom pritrjevanja spravijo na enega samega. Štajerski nadregionalec, javna hiša in magazinirani dnevnik pač preveč očitno zlorabljajo svojo uravnoteženo pozicijo. Ministrstvo za zaščitna dela na pročelju nadnaravno zgodovinskega ministra za spore … jim na svoji spletni strani že več kot dva dni ponuja borih 4290 znakov (s presledki) dolgo sporočilo o nepomembnem dogodku, ki ga tako rekoč, pravzaprav, kljub vsemu, v bistvu, ne glede na, v zvezi z, upoštevaje in z ozirom na sploh ni bilo, oni pa – kaj? Nič.

Nič. Od vseh 4290 znakov so vzeli le zadnjo števko. Nič.

Minister je kajpak gospod in kot gospod kakopak ne prosi za pomoč v boju zoper medije, katerih lastniki se ne zavedajo, katera politična opcija je zmagala na zadnjih volitvah. Kajti če ne bi zmagala ta opcija, bi bila danes na oblasti neka druga opcija. V politiki pa je treba gledati naprej, če se nočeš zmotiti. (Malo me je zaneslo, se opravičujem za te asociativne digresije.) Torej je docela logično, kar pravi ministrstvo za zaščitna dela na pročelju … ministra za spore … : »V konkretnem, politično docela nezanimivem primeru je ministrova soproga po ministrovem naročilu nakupila nekaj vsakdanjih predmetov in jih s pomočjo ministrovega sodelavca in vozila v lasti MZZ odnesla v stanovanje (če je pri tem kupila še kakšnega za zasebno rabo, ji bo, upajmo, to blagohotno oproščeno).«

Politično docela nezanimivem primeru! Po ministrovem naročilu! Vsakdanjih predmetov! Kakšnega za zasebno rabo! Ne vem, kako uravnoteženim medijem to povedati še bolj jasno. Minister je naročil in ministrova naročila so že od nekdaj politično docela nezanimiva! Vsakdanji predmeti pa tudi še nikoli niso bili za zasebno rabo!

Ministru izražam svojo neomejeno solidarnost ob njegovem spopadu z uravnoteženimi mediji. Nisem pa v strahu zanj, saj vem, da ima minister svoje večno mesto v zgodovini, nekje ob Jožefu Kantorju, že zagotovljeno.

Ni komentarjev: